„Willpower”


5. Willpower. Rediscovering the Greatest Human Strength, Roy Baumeister si John Tierney, 2011, The Penguin Press. Pentru psihologia sociala Baumeister este un fel de…, cum sa zic, dar ce sa mai zic, stii si tu cine este, doar ai invatat la facultate (hi hi!). A scris  mai mult de 20 de carti si aceasta, ultima, pleaca de la un experiment extrem de citat (si, ulterior, reprodus), prin care demonstreaza ca aotocontrolul este asemenea unui muschi si poate fi antrenat.

Daca cineva ti-a spus ca „nu ai vointa” poti sta linistit(a), ai! Doar ca, probabil, nu te-a invatat nimeni sa o antrenezi. Iar cand vei face asta, daca o vei face vreodata, vei intelege de ce autocontrolul este cel mai bun predictor al succesului in viata, separat de IQ.

John Tierney este science writer (pentru New York Times) si ipoteza mea este ca el a scris, de fapt, aceasta carte, fiind indrumat si supervizat de Baumeister, „maestrul” fiind ocupat cu conferintele, studiile experimentale, aplicatiile pentru granturi si orele de la Florida State University. Cand esti „ISI highly cited researcher” e greu de crezut ca nu poti gasi pe cineva care sa scrie in locul tau.


Publicat

în

,

de către

Etichete: