si totusi exista… (legi ale probabilitatilor)

Daca Jung, cunoscutul psihiatru elvetian pe care multi il cred psiholog, ar mai trai, ar fi incantat sa citeasca acest articol. De ce? Deoarece sincronicitatile chiar exista iar un observator avizat le poate detecta. Cum ar veni, eu sunt un observator (pre)avizat si ieri am avut parte de urmatoarea patanie:

Un prieten al cartilor mele mai vechi, in care nu ma recunosc, in prezent, decat partial, aflat dincolo de ocean, a reusit sa-mi capteze interesul prin cateva mailuri suspecte de  o combinatie letala, anume umor si IQ 130+. Avansand putin in corespondenta noastra, si afland ca a devenit, in ultimii ani, specialist in nutritie, am indraznit sa-l intreb care este sporul in longevitate adus de o nutritie perfecta (adica in acord desavarsit cu nevoile reale ale organismului). Ieri mi-a raspuns printr-un mail. Estimarea lui este de 10 ani.

Tot ieri, o tanara pe care o cunosc  de numai cateva luni, si pe care imi face o reala placere sa o intalnesc, nefiind localizata pe un alt continent, mi-a trimis, pentru prima data de cand ne stim, tot ieri, doua poze. E vorba de doua femei, ambele la 51 de ani, doar ca una este un guru al medicinei holiste, promovand o dieta vegetariana  bogata in alimente organice iar cealalta nu se abtine deloc de la carne, unt si prajituri. Diferenta este izbitoare. Dar nu in favoarea vegetarienei! Primul meu gand a fost ca fotografiile sunt trucate. Insa chiar daca sunt, ceea ce incerc sa evidentiez este sincronicitatea: la interval de numai cateva ore, Universul a fabricat un raspuns la dilemele mele sceptice.

Dragi urmasi ai lui Jung si voi, visatori, stimati consumatori de literatura dedicata paranormalului si voi, prieteni in devenire (aici exista o subtilitate!) ai gandirii critice, bucurati-va! Si scepticii au parte de sincronicitati, ce dovada mai puternica ar putea exista? Traim intr-un univers interconectat nu doar la nivel cuantic ci si la niveluri mai elevate ca frecventa de vibratie (sic! sic! sic!). Daca pastram mintea deschisa ne putem convinge de asta in fiecare zi. Cumva Dumnezeu (indiferent ce am intelege prin asta) ne iubeste si ne informeaza, discret, de sentimentele lui.

Ar mai fi de adaugat doar ca un zeu al matematicii a daruit oamenilor legea numerelor mari. Aceasta lege face urmatoarea predictie: pe parcursul unei luni, orice om traieste un eveniment cu o probabilitate de unu la un milion. Orice om, prin urmare si eu sau, bineinteles, tu. You can start counting!


Publicat

în

de către

Etichete: