OCR

Acesta este un articol doar pentru specialistii in psihologie. Vreti sa ne distram putin, la sfarsit de saptamana? Ma uitam in dimineata aceasta pe un manual de pregatire pentru admiterea la Oxford sau Cambridge (specializarea „psihologie”, evident) si am gasit cateva intrebari simpatice:

  • Ce diferenta exista intre EPI si EPQ? (ajutor suplimentar: EPI inseamna Eysenck Personality Inventory iar EPQ se refera la Eysenck Personality Questionnaire)
  • Care era varsta medie a gemenilor din studiul Buss si Plomin, 1984? (am scris pe acest blog despre Robert Plomin, un om cu contributii in psihologie mult superioare lui Sigmund Freud)
  • Care este factorul cheie in diagnosticul tulburararii antisociale a personalitatii? (Hannibal Lecter, daca ai vazut „Tacerea mieilor)

Aceste intrebari, simt nevoia sa precizez, nu se pun la sfarsitul studiilor de licenta la Oxford sau Cambridge ci la inceputul lor. Poate ca alte comentarii despre nivelul la care se studiaza psihologia la cea mai buna universitate din lume (Cambridge, in 2011 si 2010) sunt inutile. Un weekend frumos!


Publicat

în

de către

Etichete: