exorcistul (serie noua)

In plin sezon al spiridusilor dornici de aprofundare a cunostintelor la MIT si al zanelor care-si petrec noptile intre copertile unui manual de fizica relativista, aflu ca Vaticanul ofera un curs de doua luni (doar atat?)  la capatul caruia o persoana dedicata va detine competente in exorcism. Aproape sigur calugarul eliberat ieri, detinator al unei barbi respectabile (nu stiu daca expresie a celor sase ani petrecuti in inchisoare), nu-l va urma, si nu pentru ca este ortodox (aranjamentele sunt mereu posibile) ci pentru ca nu mai are nimic de invatat.

El a performat deja o exorcizare fabuloasa acum sase ani, rastignind o maicuta pe cruce, timp de trei zile. Ah, si omorand-o cu aceasta ocazie. Oamenii needucati spun ca tanara respectiva ar fi fost bolnava de schizofrenie, nicidecum posedata de diavol. Iti vine sa crezi ca aceste lucruri se intampla in Romania, in secolul 21?

Posedand acum un CV impresionant, robul Domnului eliberat conditionat din inchisoare, cu trei ani mai repede, ar putea fi solicitat si in asistarea altor forme de psihopatologie, de la tulburare afectiva bipolara pana la (aproape) banalele atacuri de panica, desi sper sa renunte la proceduri chinuitoare. O multime de demoni, sunt convins, acum, sub influenta unui val mistic venit dinspre penitenciarul Vaslui, au inchiriat spatii de diverse marimi in sufletele acestor oameni si asteapta, cu adrenalina zvacnind in cornite, intalnirea cu exorcistul mioritic. Spre rusinea mea, sunt alaturi de ei!

Daca va fi sa fiti izgoniti, dragi demoni, atunci fie ca lucrarea aceasta sa fie opera unui specialist in sanatate mentala (psihiatru, psiholog clinician, psihoterapeut) si nu a unui tanar plin de bune intentii dar victima nefericita, si inconstienta, a gandirii irationale. Iar in ce priveste oferta Vaticanului (nu am inteles daca se studiaza zi de zi sau sunt cursuri condensate, de weekend), sper sa ramana o simpla oferta extravaganta.


Publicat

în

de către

Etichete: