Everest

Daca citesti acest articol undeva intre 8.30 si 18.30 probabil esti intr-un loc in care ai ceva de facut, primind in schimb o suma de bani (si alte avantaje). Hai sa vedem daca ceea ce faci se numeste „munca”! Iti propun urmatoarea definitie:

Daca in timp ce realizezi o activitate ai vrea sa fii in alta parte, facand altceva, ceea ce faci se numeste „munca”.

Fireste ca exista doua feluri de munca, cel de mai sus, in diferite grade nesuferit (sau chinuitor) si cel de mai jos, greu de distins, in viziunea mea, de „joc”. Da-mi voie sa ma inclin inaintea ta daca ai reusit sa transformi munca in joc si jocul in munca. Daca faci cu placere ceea ce faci. Daca iubesti ceea ce faci. Daca pui suflet in ceea ce faci.

Cum spunea cineva (un actor foarte indragit in US, ateu cu certe simpatii pentru filosofia existentialista), „daca pui suflet in ceea ce faci nu ai cum sa pierzi”. Poti fi platita necorespunzator. Te poti chiar simti folosit sau exploatat. Poti risca sa nu ai ce pune pe masa, ziua de maine sosita fiind. Stiu toate aceste lucruri si nimeni nu-ti poate garanta ca te vei imbogati facand, in mod consecvent, ceea ce-ti place. Insa eu, unul, te pot asigura de altceva:

Facand ceea ce iubesti clipele vietii tale vor fi minunate.


Publicat

în

de către

Etichete: