dragostea este

 

A inceput o noua saptamana! Te-ar interesa o (foarte) scurta meditatie asupra enigmaticei probleme a dragostei? (ca si cum nu te-ai gandi tu suficient)

Daca nu ai reusit inca sa faci diferenta intre nevoi si dorinte voi face apel la distinctia realizata de un nespecialist (caruia nu i-am cerut aprobarea pentru aceasta dezvaluire si sper sa nu afle desi aproape sigur ma insel) in psihologie:

„My guess is- dorintele sunt niste nevoi mai mici, superficiale si rasfatate, iar daca te asezi intr-un colt si astepti sa iti treaca de obicei functioneaza.”

Este cea mai frumoasa (poetica) diferentiere pe care am auzit-o pana acum. Si adevarata, pe deasupra!

Acest mic mister fiind elucidat iata si ceea ce ar putea fi dragostea:

O experienta subiectiva care permite plasarea nevoilor si dorintelor tale la acelasi nivel cu nevoile si dorintele persoanei pe care o iubesti.

Cand vei impartasi aceasta definitie altora te rog sa dai nume, da? (nu cum am facut eu) De asemenea, iti propun sa observi ca nu am spus „la un nivel mai inalt”, adica dorintele si nevoile celuilalt sa conteze mai mult decat dorintele si nevoile tale. Aceasta nu este dragoste ci sacrificiu nevrotic.

Nici reciproca nu este valabila: a aseza nevoile si dorintele tale mai sus decat ale celui sau celei pe care o iubesti. Acesta nu e decat un fel de a fi absorbita de tine insati in timp ce iti imaginezi ca iubesti pe cineva.

Mai ramane o minuscula problema de masurare/evaluare: cum stii daca sunt sau nu la acelasi nivel? Eh, nu te vei impiedica tu in atata lucru!

http://d1mpb3f4gq7nrb.cloudfront.net/img/toons/cartoon5004.png

 

 


Publicat

în

de către

Etichete: