de ce nu m-am facut medic dermatolog

Acum aproximativ un an, pe celalalt blog, publicam acest articol. L-am revazut astazi intrebandu-ma daca e cazul sa schimb ceva la el (se refera la credintele mele). Nu am gasit nimic semnificativ de modificat:

 1. Cred ca aceasta viata este tot ce avem. Asta mi se pare ca o face pretioasa si ne invita la a fi responsabili.
 2. Cred ca a trai o viata buna inseamna a oferi altora ceva cu adevarat valoros.
 3. Cred ca Universul nu are niciun scop, nu se indreapta spre nimic ci pur si simplu este. Altfel spus, realitatea ca intreg nu vrea nimic de la noi.
 4. Cred ca multe evenimente din viata sunt intamplatoare. Insa acest lucru nu este usor de vazut deoarece noi, oamenii, nu intelegem usor probabilitatile.
 5. Mi se pare un semn al maturitatii ca, daca crezi ca Mos Craciun exista, sa-l supui unui test.
 6. Cred ca atunci cand un om iubeste un alt om ii face placere sa-l faca sau sa-l vada fericit. Nu cred in iubirea izvorata din datorie sau in cea care ingradeste libertatea celuilalt, pentru binele lui, bineinteles.
 7. Sunt sigur ca un om se dezvolta din punct de vedere mental daca este capabil si dornic sa-si evalueze critic propria gandire.
 8. Cred ca nimeni nu poate schimba noaptea in zi. Cu alte cuvinte, dincolo de un anumit punct, controlul devine, dupa caz, nevrotic sau comic.
 9. Sunt aproape convins, sub influenta neurostiintelor, ca perceptia este o fantezie care, adesea, coincide cu realitatea.
 10. Cred ca Dumnezeu nu are piele

Si pentru un pic de variatie, inca un set de credinte, culese din alt articol imuabil, de data aceasta cu cerculete feminine (?) in loc de numere masculine(!):

 • Cred ca nu exista un sine stabil ci doar o iluzie a stabilitatii lui.
 • Cred ca ceea ce este real are inceput si sfarsit („de aici pana aici”) si, prin urmare, nu cred ca exista esente spirituale nemuritoare (si nici macar esente muritoare, vezi punctul anterior)
 • Cred ca noi oamenii traim intr-o tesatura de iluzii („lumea vrajita”) si ca, in timp, cu rabdare, ne putem elibera, partial, de ele.
 • Cred ca Dumnezeu, daca ar fi existat, ar fi avut si o fiica.
 • Cred ca majoritatea oamenilor nu vor sa admita ca sunt responsabili, adica sunt sursa propriilor experiente (noi, oamenii, ne facem unghiile sa creasca dar nu stim cum)
 • Cred ca a trai privind in ochi propria ta moarte ar putea fi o idee buna

  Publicat

  în

  de către

  Etichete: