cateva picioruse de furnici, va rog!

Domnul Dorin Agapie, interesat de starile alterate de constiinta dar recalcitrant la cocaina si LSD, a ajuns, cum era si normal, la furnicile rosii. Iata dovada incriminatoare, mai jos:

„Get High Now – without drugs” by James Nestor, 2009, Chronicle Books.

Am fost (încă sunt) fascinat de mult timp de substanțele care-ți pot modifica starea de conștiință. Consider că orice psiholog (în special psihoterapeut) care-și respectă meseria și potențialii clienți ar trebui să cunoască (măcar) „basic-ul” drogurilor. Să nu crezi că marijuana este altceva decât cannabis, că DMT-ul este o firmă de haine, că LSD-ul se injectează sau că din ciuperci mexicane (cu psylocybin) poți face o mâncărică gustoasă. Extrapolând aceeași modificare a conștiinței, sau mai exact a percepției, cartea oferă o serie de metode (fără utilizare de substanțe în mare parte*) prin intermediul cărora percepția asupra realitatății se modifică.

*unele metode au la bază utilizarea de plante care se află la îndemână prin bucătăriile noastre sub formă de condimente și substanțe (plante, miere – google ”mad honey”, fructe, organe de animale ș.a.) greu accesibile nouă, deoarece se pot găsi doar pe alte continente.

Împreună cu cartea „vine” și site-ul cu același nume unde sunt redate două categorii de „high-uri”, respectiv audio highs și visual highs. Tot pe site sunt oferite gratis (la meniul „Look”) 32 din cele 276 pagini ale cărții.

O parte din metode te vor amuza (high prin fumatul de furnici roși), altele te vor înspăimânta (high prin deprivarea de somn) sau uimi (băutura umm nyolokh făcută din ficatul și măduva osoasă de la girafe). Majoritatea metodelor din carte au în schimb ca ingredient principal concentrarea atenției (eu aș spuse că pentru unele îți trebuie și o doză de autosugestie) și tehnici diferite de respirație. Derivate din meditație sau chiar tehnici meditative explicate sub forma unor pași/etape de realizare, metodele din carte cred că au potențial pentru „transformarea” cititorului. Eu am citit cartea, însă nu am reușit să practic (momentan) din motive obiective nicio metodă descrisă de J. Nelson în cartea sa. Așa că pot doar să-ți sugerez, dacă cumva te tentează, să o citești și să însemnezi metodele care ți s-au părut cele mai atractive și la final să le pui în practică. Iar dacă vrei să-ți schimbi visele, sau mai degrabă să le controlezi, sau și mai bine spus, să le percepi (oarecum) lucid și să fii conștient că visezi în momentele REM ale somnului tău, autorul a pregătit și astfel de metode de realizat înainte de a te băga în pat.

Sunt 175 metode în total dintre care sigur unele ți se vor părea interesante de realizat, sau din care (măcar) vei învăța ceva lucruri noi despre cum își petreceau timpul liber predecesorii noștrii.


Publicat

în

de către

Etichete: