rodi(tor)

De cand ma stiu (si ma stiu de mult timp) sunt fascinat de seminte. Intr-un fel era de asteptat: am crescut la tara, timp de 6 ani, printre seminte, gaini si magari (de unde s-au dezvoltat, ma tem, alte doua pasiuni periculoase, pentru prostie (sau inteligenta, depinde cum privesti) si pentru rigiditate (ori flexibilitate, vezi tiparul anterior).

Daca nu ai un scor bun la gandirea de tip simbolic iti traduc eu „seminte” prin „potential” si iti marturisesc, simultan, adictia de care sufar: imi place sa imi imaginez, incepand sa cunosc o persoana, cel mai bun sine al ei sau, cu alte cuvinte, cel mai complex mod in care poate evolua din punct de vedere psihologic.

Fac predictii. Pur si simplu nu ma pot abtine. De fapt ma abtin, intr-un anume fel: majoritatea oamenilor pe care mintea mea ii proiecteaza in viitor, in cel mai bun sine al lor, nu stiu asta. Mintea mea mai face si alte lucruri insa este bine pentru toata lumea sa ramana ascunse.

Uneori, insa, le fac publice. Asa am ajuns sa afirm despre o tanara ca, daca isi va propune, va deveni unul dintre cei mai buni psihologi pentru adolescenti din Romania. Se numeste Rodica Ionescu. Cand am facut aceasta predictie inca nu terminase facultatea de psihologie. Acum a finalizat respectivele studii si a incheiat si o formare in psihoterapie (si a ajutat o adolescenta suicidara sa iubeasca viata si sa intre la unul din cele mai bune licee din Bucuresti, in locul calatoriei doar dus (fara intors) catre cimitir). Face parte din ultima generatie de psihologi pe care am intalnit-o, inainte de a ma retrage din ultra-performantul nostru sistem de invatamant. Daca ma ajuta un pic hipocampul mi-as putea chiar aminti o serie de (alte) nume. Sorina, Sorin, Diana sau Ramona, colege si colegi de generatie. Minti sclipitoare (dar nu in sensul filmului cu acelasi nume, hihi!)

Nu stiu exact in ce directie va alege sa se dezvolte dar indraznesc sa mizez pe altceva, plecand de la o veste pe care am aflat-o adineauri. Rodica are un blog personal. Nou-nout! Daca va scrie in mod regulat predictia mea este ca va fi unul din primele trei bloguri dedicate psihologiei din Romania (din punct de vedere al calitatii). De ce spun asta?

Pentru ca stiu ce-i poate pielea! Ok, nu este o exprimare academica dar nici eu nu mai sunt profesor. O pot spune si altfel: Rodica are un potential mental incredibil. Este casatorita asa ca, daca esti barbat, renunta! (inca mai citesc ganduri) Idem daca esti femeie! (nu te lasa legea) Insa indiferent de gen poti savura un blog incantator, ancorat in stiinta psihologica.

http://www.rodicaionescu.ro/

 


Publicat

în

de către

Etichete: