liberalism biblico-sexual

Poate ar fi interesant sa afli povestea lui A (un barbat) si S (o femeie). Cei doi sunt casatoriti si se muta intr-o alta tara, in cautarea bunastarii (in tara lor nivelul de trai este scazut-nicio legatura cu asumarea masurilor de austeritate, azi, in Romania) S este o femeie frumoasa iar A tipul de barbat care nu doar ca se teme sa o piarda dar isi face griji si pentru viata lui. Asa ca o convinge pe S sa pretinda ca este nu sotia ci sora lui. In aceasta calitate S devine membra a haremului (sa acceptam ca exista asa ceva) conducatorului tarii adoptive. Evident ca, in calitate de frate, si A beneficiaza de o serie de privilegii.

Printr-un nefericit complex de imprejurari, marele sef afla ca S e de fapt sotia lui A, se infurie si ii izgoneste din tara lui. A si S merg la vecini unde, de ce nu ma mir, aplica aceeasi tactica. Regele (monarhie constitutionala, desigur) este impulsionat de A sa se insoare cu S, „sora” lui (tanjind dupa acelasi tratament preferential)

Tu ce ai crede despre acest cuplu? Ai vrea sa fii copilul lor? Sunt un model de moralitate sau intruchipeaza mai degraba valori indoielnice? Ti-ar placea ca A sa fie bunicul tau sau un stramos mai indepartat ale carui gene sa le contii? Te-ai mandri cu ei si le-ai povesti tuturor ciudatele fapte? Daca S ar fi sotia ta ai accepta genul acesta de comportamente? (intr-o varianta locala: vrei ca sotia ta sa se culce cu seful tau pentru a fi promovat?) respectiv (ai accepta cateva partide de sex cu seful sotului tau pentru o marire de salariu?) I-ai indemna pe copiii tai sa se comporte, cand vor fi mari, precum A si S?

Daca ai inceput sa ma cunosti probabil simti ca povestea e prea suspecta si ca incerc sa-ti transmit altceva. Asa este! Sa-ti dau niste nume: S vine de la Sara iar A vine de la Avraam. Daca ai lipsit sau nu ai apucat (norocosule!) orele de religie din scoala, afla ca Avraam este parintele fondator a trei mari religii monoteiste. Iar eu nu am inventat intamplarile de mai sus. Le gasesti in Geneza (12,18-19 si 20, 2-5). O carte plina de lucruri bizare, ca sa nu le spun altfel. Inca venerata, mai ales, cred, de cei care nu au citit-o cu un ochi critic si o minte libera. Cartile nu sunt sfinte (nici macar lucrarile stiintifice, deschise permanent spre revizuire). Iar oamenii, peste tot, sunt vulnerabili, egoisti si, uneori, de o ingustime stingheritoare. Avraam si Sara, sunt convins, in felul lor, au incercat sa supravietuiasca. Nu cred ca au aspirat la gloria penibila, avand in vedere faptele, asigurata de anonimii editori si scribi din vechime.

 


Publicat

în

de către

Etichete: