- Scoala de psihologie - http://www.scoala-de-psihologie.ro -

distorsiuni (statistic semnificative)

Psihologii clinicieni si terapeutii, in anumite cazuri, din fericire rare, opereaza cu urmatoarele trei concepte: distorsiuni cognitive, distorsiuni perceptive si distorsiuni afective. Voi da, in continuare, un exemplu pentru fiecare distorsiune, lasandu-te pe tine sa identifici, cu un pic de efort mental, un set echivalent de distorsiuni, doar ca nu rare si nu in clinici specializate ci deosebit de frecvente, in viata de zi cu zi.

Pentru a reusi sa rezovi aceasta problema, iti sugerez sa te desprinzi, mental, de continutul bizar al exemplelor, pentru a-l putea inlocui cu ceva mult mai acceptabil, desi la fel de straniu. Poti folosi temele recurente de pe blog drept ajutor suplimentar.

Ce spui, ar fi posibil ca milioane de oameni sa intretina un set echivalent de distorsiuni (cu continuturi diferite, deja am stabilit) si sa considere asta, asemenea pacientului fictiv descris mai sus, un lucru de netagaduit? Mai mult, ar putea sa fie cultura un mediu ideal de propagare a acestor distorsiuni?

Te rog, nu te grabi sa raspunzi! Chiar daca te afli in aer liber, raspunsul ar putea fi influentat de energiile subtile transmise, printr-o gaura de vierme, tocmai din constelatia Maimutelor-consumatoare-de-telina.